Emulsiklis Naršymo meniu
Maisto priedai
emulsijaikiaušiniotrynysgarstyčiosMajonezasMaisto pramonėjefarmacijojekosmetikojemaisto priedaiE numerio pagalba
(function()var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node)node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003E[u003Ca tabindex="0" role="button"u003Epaslėptiu003C/au003E]u003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="lt" dir="ltr"u003Eu003Cdiv class="floatleft"u003Eu003Ca href="/wiki/Vaizdas:Logo_CEE-t.png" class="image"u003Eu003Cimg alt="Logo CEE-t.png" src="//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Logo_CEE-t.png/70px-Logo_CEE-t.png" decoding="async" width="70" height="45" srcset="//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Logo_CEE-t.png/105px-Logo_CEE-t.png 1.5x, //upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Logo_CEE-t.png/140px-Logo_CEE-t.png 2x" data-file-width="548" data-file-height="356" /u003Eu003C/au003Eu003C/divu003Enu003Cpu003EŠios u003Ca href="/wiki/Vikipedija:Savait%C4%97s_iniciatyva" title="Vikipedija:Savaitės iniciatyva"u003Esavaitės iniciatyvau003C/au003E: u003Cbu003Efutbolo derbiaiu003C/bu003E. Kviečiame prisidėti!u003Cbr /u003Eu003Cbr /u003EnKviečiame dalyvauti konkurse u003Cbu003Eu003Ca href="/wiki/Vikiprojektas:VRE_2019" title="Vikiprojektas:VRE 2019"u003EVidurio ir Rytų Europos „pavasaris“ 2019u003C/au003Eu003C/bu003E.nu003C/pu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";());
Emulsiklis
Jump to navigation
Jump to search
Emulsiklis – medžiaga, kuri padeda susidaryti dviejų nesimaišančių tarpusavyje skysčių emulsijai ir ją stabilizuoja.
Maisto emulsiklio pavyzdys gali būti kiaušinio trynys (pagrindinė emulguojanti medžiaga yra lecitinas), garstyčios (emulguojančiu poveikiu pasižymi sėklų gleivės). Majonezas yra aliejingos fazės emulsija vandens fazėje, paprastai stabilizuojama trynio lecitinu.
Maisto pramonėje ir farmacijoje, kosmetikoje emulsijų ruošimui naudojama daug įvairių emulsiklių.
Emulsikliai, naudojami kaip maisto priedai, paprastai nurodomi etiketėje E numerio pagalba. Pvz.:
E322 Lecitinas
E422 Glicerolis
E461 Metilceliuliozė
E472a Riebiųjų rūgščių mono - ir digliceridų acto rūgšties esteriai
E481 Natrio stearoil-2-laktilatas
E491 Sorbitano monostearatas
Kategorija:
- Maisto priedai
(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.020","walltime":"0.025","ppvisitednodes":"value":1,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":0,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":0,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":1,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 0.000 1 -total"],"cachereport":"origin":"mw1342","timestamp":"20190317022334","ttl":2592000,"transientcontent":false);mw.config.set("wgBackendResponseTime":100,"wgHostname":"mw1264"););